dinsdag 29 september 2015

Zuidwestoever Sloterplas: een remake


De zuidwestoever van de Sloterplas gezien vanaf de waterkant bij de Cornelis Lelylaan. Op de zuidwestoever gaat veel veranderen. Het uitwerkingsplan deelt de zuidwestoever in drie segmenten: het Terras (links op de foto), het Balcon (midden in de foto) en de Landtong (rechts van het hoge flatgebouw).


Tussen Nu, september 2015, en Straks, april 2016, gaat veel veranderen...


Detailfoto van het Terras. In dit gedeelte is al een speeltoestel gerealiseerd evenals een "fitness-spot". Verder komt hier nog een zandbak met speelelementen. Ook het plaatsen van een kiosk zit in de planning. Kenmerk van het Terras is speellocatie met voorzieningen en het motto "Rust".


Het speeltoestel loopt als een lint (rups?) door het groen.


De fitness-spot is vrij compact geplaatst en staat op afstand van het speeltoestel.


Een blik op de voorbereidingen van de aanleg van het Balkon. Dit wordt de ingrijpendste verandering van de huidige oeverzijde (o.a. natuurstenen vloeren en directe aansluiting op het water). In feite wordt er een koppeling gemaakt met het winkelcentrum via Meer en Vaart (kort samengevat). Ook wordt er veel ruimte vrijgemaakt om evenementen te kunnen organiseren. Hier geldt het motto "Dynamiek".
In het Uitwerkingsplan Zuidwestoever Sloterplas (www.nieuwwest.amsterdam.nl) is alles te vinden.


Dit aanzicht gaat in ieder geval niet veranderen!


Detailfoto van de Landtong. De Landtong krijgt een betere visuele aansluiting bij het Sloterpark door aanplant van bomen. Voor horeca of leisure zullen kleine units op de Landtong komen. Ook hier geldt het motto "Dynamiek".

Een ander kernpunt van de nieuwe indeling is de handhaving van de route van het Rondje Sloterplas voor fietsers en wandelaars.



Wie voorbij de Landtong via het Oeverpad langs Ruimzicht en Vrijzicht loopt, ziet dat ook hier al veel is veranderd. De oevers zijn natuurvriendelijk gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten